lunes, 12 de marzo de 2012

S'inaugura la Ruta Bernardina

Més de 300 pelegrins realitzaren la primera marxa

Carlet i Alzira han posat en marxa la Ruta Bernardina, un trajecte turístic de curt recorregut que reviu el naixement, vida i martiri dels sants patrons d'ambdós ciutats.

Més de 600 persones van assistir a l'acte inaugural que va tindre lloc a Pintarrafes, concretament en l'ermita de Sant Bernat on van nàixer els màrtirs.

Ací, té l'inici esta ruta de 15 quilòmetres de distància que recorre els principals espais històrics de la Ribera per on van transcórrer Sant Bernat, Maria i Gràcia des del seu naixement fins al seu martiri.

La primera parada, es va realitzar en l'església de l'Assumpció de la Mare de Déu de Carlet. Els allí presents, van poder visitar part de les relíquies dels sants que es conserven a Carlet. Van finalitzar esta primera visita amb el càntic de l'Himne a Sant Bernat.

A continuació, van seguir la marxa cap a Benimodo, on van poder veure l'església de la localitat i un panell ceràmic de Sant Bernat màrtir.

La ruta va continuar pel municipi de l'Alcúdia. La senda els va conduir cap a Guadassuar, concretament a la Raval, lloc on van ser batejats els sants i, per tant, evangelitzats com cristians. Després, es van traslladar al poliesportiu municipal per a menjar i reposar forces.

A la vesprada, van seguir el camí cap a l'Aiguabeneitera del Martiri d'Alzira, lloc del martiri de Sant Bernat, Maria i Gràcia. D'ací, van seguir fins als Casalicis d'Alzira i l'església de Santa Caterina, on va finalitzar esta primera marxa d'inauguració.

Esta ruta ha sigut homologada com a senda de curt recorregut per la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana amb el nom de PR-CV421.

Els més de 300 pelegrins que van realitzar la Ruta Bernardina disposaven d'una credencial que se'ls va anar segellant en cada un dels municipis per on creua el trajecte. Tot seguit s'emetrà un certificat que corroborarà que s'ha fet de forma completa.

La primera marxa ha comptat amb una gran participació de pelegrins. Més de 300 persones de Carlet, Alzira, Gandia, Alcásser, Algar del Palància, etc. No van voler perdre's esta ruta de senderisme que vertebra la comarca de la Ribera.

Bé, ja ho sabem... haurem d'agafar forces i fer una marxa en la Ruta Bernardina, no? :D

No hay comentarios:

Publicar un comentario